Könnyűszerkezetes házak

A könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatban nagyon sok hit és tévhit kering a köztudatban. Ha könnyűszerkezetes házat említünk általában az emberek többsége az olcsó, és minőségben silány megoldásra asszociál. Cégünk ezt a közhiedelmet szeretné megdönteni!

Hiszen Nyugat Európában ez a technika már nagyon elterjedt, és ott pont az ellenkezőjét szimbolizálja. A technika és az anyagok rohamos fejlődésének köszönhetően már ez a megoldás is olyan szinteken van, hogy egy téglaépítésű házzal felveszi a versenyt.

Nem csak költségében messze lekörözi a téglaépítésű házakat, de sokkal hamarabb is elkészül, hiszen az előre legyártott és csak összeszerelésre váró elemekből készülő ház töredék idő alatt elkészül és ez által lakhatóvá válik.

Ma még nincs nagy hagyománya Magyarországon ennek az építési módnak, de ezen technikával épült ingatlanok száma rohamosan nő, hála a pozitív tapasztalatoknak. Hiszen ezek az épületek teljesen egyenrangúak a hagyományos technikával épült ingatlanokkal.

Ezek az épületek minden komfortérzeti tényezőt kielégítenek, azaz nem kell télen félni a fagytól, nyáron a melegtől, hiszen a klíma ide is felszerelhető, főleg ha az energiaigényünket egy megújuló energiaforrással párosítjuk. Nem kell félni a stabilitásuktól, hiszen Észak-Európában vagy Észak-Amerikában évtizedek óta ezt a technikát alkalmazzák és a házak még mai napig is állják az ottani zord időjárás viszontagságait.

Egy szerelt épület teljesen kész állapotban, semmiben sem különbözik a hagyományos épületektől, egy nem szakavatott ember meg sem tudja mondani milyen épületben, tartózkodik. Ezen házak külső és belső építészeti szempontból is ugyanúgy alakíthatóak akár téglaépítésű társaik. Későbbiekben egyszerűen bővíthetőek bármilyen irányban!

Egy könnyűszerkezetes épület külső falszerkezetének hőszigetelő képessége egy falazott épület hasonló vastagságú szerkezetének kétszeresét is tudhatja. Az épületek hőveszteségét tekintve a szerelt házak rendkívül jó műszaki adottságokkal rendelkeznek. A hazai forgalomba kerülő és ÉME (építőipari műszaki) engedéllyel rendelkező épületek e kritériumoknak is maradéktalanul eleget tesznek.

A könnyűszerkezetes technológia lehet szokatlan ma még hazánkban, de ha valaki belülről is megnéz egy kész házat a félelmei elszállnak. Ezeket az épületeket is ugyanúgy meg lehet terveztetni, statikussal ellenőriztetni a szerkezetet, mint minden megépülő családi házat. A minőségi követelményeket, építési és technológiai szabványokat ugyanúgy be kell tartani, mint mindenütt máshol. Olykor az ellenérzés csak a szokatlan megoldásoknak szól, és ezt, a hagyományostól eltérőt, sokan egyszerűen a könnyűszerkezetes kategóriába sorolják, pedig nagyon sok szép könnyűszerkezetes ház (készház) és megannyi kevésbé sikeres kőház épült és épül.

A lényeg a részletekben lakozik, az épület biztonságát a szerkezet kiemelkedő minősége adja. Mert a mi általunk használt anyagok magas minőségükről és kiemelkedő tartósságukról ismertek!